Dine fagmuligheder
på Odder10

Linjefag

Design, Innovation og Entrepenørskab

På linjefaget skal vi arbejde praktisk med vores hænder, og vi skal lave designs og udtænke nye løsninger på udfordringer fra den virkelige verden.

H/D, 3D print, lasercutter, folieskærer mv. og andre nye teknologier er noget af det, vi arbejder med. Vi vil have fokus på entrepenørskab i samarbejde med forskellige virksomheder i Odder.

EUD - Klar til uddannelse eller job

Eud10 er et ekstra skoleår efter 9. klasse, hvor du kan få indblik i erhvervsuddannelserne samtidig med, at du tager 10. klasse.

Hen over efteråret bruger du 2 dage om ugen til at afprøve forskellige erhvervsuddannelser og du får mulighed for at vælge dig ind på en linje, håndværk, Tek, eller lignende. I foråret vil du være i praktik 2 dage om ugen. UU-vejlederen vil hjælpe dig med at finde en praktikplads. Eud10 er for dig, der gerne vil starte på en 1. linjefag 2. linjefag 3. linjefag. erhvervsuddannelse, men ikke opfylder adgangskravene, eller dig, der gerne vil undersøge, om en erhvervsuddannelse er noget for dig.

Når du går på EUD-linjen, deltager du i et introduktionsforløb i uge 36. Forløbet afvikles forskellige steder i Horsens. Fra uge 39 og frem, vælger du og deltager du i et uddannelsesområde. Efter jul – fra uge 2 og til uge 17, er du i praktik 2 dage om ugen.

Kreativitet, kunst og natur

Dette linjefag beskæftiger sig med de kreative processer på mange måder. Lige fra tegning og akvarelmaling til gendyrkning af porrer og avokadoer. Dette linjefag beskæftiger sig også med at arbejde med kreative aktiviteter i naturen med forståelse for naturen og nye indsigter i forhold til naturen. Vi skaber kunst i naturen og i faglokalet.

Vi vil forsøge os med gamle håndværk, så som filtning, spinde garn, strikning, hækling mm. Vi vil stifte bekendtskab med teknologiske tegneprogrammer og digitalt billedarbejde. Og så vil vi kigge på det, der ligger derimellem. “Kreativitet, kunst og natur” handler også om affaldsforebyggelse. Vi vil arbejde med ting, der måske umiddelbart burde lande i skraldespanden, på genbrugspladsen eller andre lignende steder. Vi vil eksperimentere med at omdanne gammelt til nyt. Mest af alt handler “Kreativitet, kunst og natur” om at udfordre sig selv ind i nogle kreative processer, nytænke og få mulighed for fordybelse inspireret af – og i naturen og i faglokalet. Det handler om kreative processer og kunstskabelse.

Sport og adventure

I løbet af året kommer du bl.a. til at udøve følgende aktiviteter:
De mest almindelige idrætsgrene som tennis, fodbold, basket, atletik, volleyball, badminton, gymnastik.
Du vil også blive præsenteret for fitness og padletennis.

Der vil også blive lagt vægt på udendørs baserede idræts – og adventure aktiviteter, som f.eks. løb, traillløb, orienteringsløb, mountainbike, klatring, kano, kajak, SUP, friluftstur med overnatning og vandring.

Sideløbende med undervisningen vil vi arbejde med begreberne: Sundhed, kost og ernæring for derved at blive mere vidende om, hvad der giver kroppen de bedste betingelser for at kunne præstere.

Vi kan garantere et super skoleår fyldt med sjove, unikke oplevelser og masser af personlig udvikling til rygsækken.