Dine fagmuligheder
på Odder10

Valgfag

Madens verden

I “Madens Verden” skal vi have indblik i gastronomiens forunderlige mange retninger- i alle afskygninger.

  • mad fra andre lande
  • det “traditionelle” danske køkken
  • hvad skal man at vælge spise – hvorfor og hvorfor ikke?
  • hvad smager godt?
  • “Mad uden Mor”! Hvordan laver man sovs, sauce, mayonaiser, cremer, dressinger, tapanader, parterer en kylling, håndterer råvarer, holder timing, overblik, orden og meget mere.

Forfatterværksted

Det kan være sjovt, lærerigt og give stof til eftertanke at skrive. Du kan skrive om begivenheder eller ting, du har reflekteret over – eller du ikke vil glemme.

I forfatter-værkstedet forsøger vi at opmuntre dig til at skrive – i forskellige genre. Du vil få forskellige skriveøvelser og blive hjulpet på vej i dine egne projekter.
Uanset om du har en ambition/en drøm om at blive professionel forfatter eller blot har lyst til at prøve kræfter med at skrive til dig selv, så vil vi hjælpe dig og tage dine tekster seriøst og komme med konstruktive råd – og kritik. Vi vil sammen læse elevtekster. Vi vil afholde oplæsningsaftner. Og måske vil du få mulighed for at få udgivet egne tekster.

Film og filosofi

I ”Film og filosofi” vil vi se en masse forskellige film. Vi vil se både fiktionsfilm og dokumentarfilm.

Vi vil se kortfilm og også film med almindelig spillefilmslængde. Vi vil se film af ”must see” instruktører. Og sammen vil vi snakke om, hvad filmene vil gøre os klogere på, vil få os til at tænke over og måske få os til at mene. Vi vil snakke om, hvilke holdninger og perspektiver filmene har til verden omkring os. Vigtigst af alt: I vil blive præsenteret for film, I sandsynligvis ikke selv ville have valgt at se en hyggelig aften med popcorn og cola.

Sundhed og sociale forhold

I ”Sundhed og sociale forhold” handler det om det enkelte menneskes tanker, følelser, behov, drømme og forestillinger. Og det handler også om, hvordan menneskers hukommelse virker, og om hvordan vi lærer nye ting.

I faget ”Sundhed og sociale forhold” vil vi læse og forholde os til tekster af kendte psykologer, antropologer og psykiatere m.fl. Vi vil læse tekster af de store tænkere. Vi vil se film om eksperimenter med mennesker. Vi vil være undersøgende på: Hvordan er vi som individer sammen med andre individer? Hvordan sikre man et sundt individ i et sundt fællesskab? Og hvad er kultur – og hvad kan kulturen? ”Sundhed og sociale forhold” handler om mennesker.

Aqua-Challenge

I “Aqua – Challenge” skal vi afprøve, træne og dygtiggøre os i en masse forskellige vandaktiviteter. Aktiviteterne vil være alt fra træningsdiscipliner, som aquafitness, vandpilates, og mere yogarelaterede øvelser. Vi skal også omkring den grundlæggende svømmetræning med fokus på bryst, fly og crawl.

Er der interesse for at gå op til en bassinprøve, vil det være muligt. Andre udfordrende aktiviteter vil være udspring fra kant og vipper, samt målrettet træning mod dykning med og uden flaske. Er vand, vandsjov og vandsport noget for dig, skal du vælge dette van(d)vittige gode tilbud!!